bijna vertrek
hoi allemaal,
Aanstaande vrijdag is het zover, dan zal ik eindelijk vertrekken naar China. 4 Maanden lang het land verkennen en daarbij ook vrijwilligers werk doen.
Ik zal 17 weken weg zijn. Vertrek op 3 februari en aankomst in Nederland op 3 juni.
Deze 17 weken zullen als volgt ingedeeld zijn:
1 week introductie, deze week zal ik de Chinese cultuur leren kennen en de gebruiken.
Week 2 en 3 krijg ik lessen Chinees (Mandarijn). Dit om mijn verblijf wat te vergemakkelijken
weken 4 tot en met 10 zal ik vrijwilligerswerk doen, vooral lesgeven in Engels aan scholieren tussen de 7 en 18 jaar oud. In de Chinese schoolvakanties (blijkbaar eind februari 2 weken) zal ik misschien ook helpen bij de landbouw of in weeshuizen.
Al deze weken zal ik zitten in het plaatsje Fengyan village, dit ligt in het zuiden van China in de provincie Guangxi. Het is een klein dorpje met maar tweeduizend inwoners. Het ligt erg mooi tussen de bergen (karstbergen, erg steile alleenstaande bergen).
Hierna zal ik week 11 en 12 in Yangshuo zitten, dit is een klein stadje (Chinese begrippen) met 300duizend inwoners. Het ligt erg dicht bij Fengyan (maar 100 kilometer van elkaar af). Het dorp is ook net als Fengyan bekend van de karstgebergten.
in Yangshuo zal ik Tai Chi leren, dit is een sport met meerdere stijlen, vooral een bewegings/relax stijl en een zelfverdedigings stijl. Deze stijlen draaien vooral om het omzetten van krachten.
Weken 13 tot en met 16 zit ik in Ya'an, dit is een stadje in het midden van China, tegen de grens van Tibet aan. De provincie (sichuan) waar het in ligt is bekend om zijn bamboebossen. Het is dan ook de enige plek waar panda's in het wild leven. Hier maak ik gebruik van en ga hier dan ook 4 weken werken met panda's. Dit zal zijn in een pandafokcentrum waar ik samen met nog een andere vrijwilliger een hok krijg aangewezen. Wij zullen voor de panda's in dit hok moeten zorgen, schoonmaken, voederen en spelen.
Mijn 17e week in China zal ik doorbrengen in Beijing, dit is een vakantie week en zal dan ook grotendeels bestaan uit het bezoeken va toeristisch attracties (Chinese muur, verboden paleis enz.)
Ik hoop in China zelf wat leukere stukjes te kunnen schrijven, maar ik dacht dat iedereen maar even moet weten wat ik precies ga doen :)
Spannend Koen! Ik hoop dat je overstap in Parijs goed gaat met die sneeuw en vorst!
Hoi Koen, we hopen dat je een voorspoedige reis hebt gehad en dat je goed bent aangekomen. Hier vriest het nog. We zijn benieuwd naar de temperatuur daar.