koen-ruigrok.reismee.nl

Eerste indruk

Ik zit nu 3 dagen in China en heb al zo veel meegemaakt dat ik het niet allemaal in 1 blog zou kunnen schrijven. Het land heeft te veel mooie en leuke dingen.

Mijn vliegtuig naar Guillin ging bijna goed op tijd (half uurtje te laat maar). Het was erg leuk om de enige westerling op het vliegtuig te zijn, ik voelde me een reus. Na aankomst kon ik direct doorlopen aangezien ik geen bagage had, werd opgehaald door een taxichauffeur (was intussen ongeveer kwart voor 12 's nachts). De chauffeur kon bijna geen Engels maar gelukkig was er iemand anders die ook naar Yangshuo moest die wel Engels kon. Ik heb de 2 uur die we moesten rijden dus lekker kunnen praten. Overdag had ik misschien van het landschap kunnen genieten maar ik kon niks zien omdat het donker en mistig was.

Aangekomen bij de school waar ik zou slapen werd ik opgehaald door een man (de rector van de school). Hij sprak alleen maar chinees dus snapte eigenlijk alleen maar dat ik hem moest volgen. De ochtend erna werd ik gelukkig opgehaald toen ik wakker was want ik had geen flauw idee waar ik moest zijn. Eerst ontbeten (de laatste keer dat ik brood heb gezien L) en daarna naar het klaslokaal geleidt waar ik kennis heb gemaakt met de 7 anderen die ook in Yangshuo zitten. 7 mensen waarvan 1 uit Schotland, 1 uit Ierland, 1 uit de VS, 1 iemand uit Rusland en de andere 3 uit de UK. Ik ben wel overduidelijk de jongste, de jongste na mij is 21 maar ze hebben me goed opgenomen in de groep en het is erg gezellig.

Maandag kregen we 's ochtends les in hoe je moet lesgeven van 1 van de 2 docenten (Isabella). Na de lunch (bami), zijn we de stad in gegaan om te gaan kijken naar het lantaarnfestival. Dit festival word gegeven om de laatste dag van Nieuwjaar te vieren (het duurt 2 weken in China). Er waren meerdere draken die door de straten renden, wat heel gaaf was om echt te zien. Wij als groep waren vooral aan het kijken naar de draken maar zoals ieder van ons merkte waren er meerdere Chinezen meer geïnteresseerd in ons dan in de draken. Iedereen werd gefotografeerd door meerdere mensen. 's Avonds in een restaurant gaan eten, onze 2 begeleiders Johnny (een chinees die soms mee gaat) en onze andere docent, Janice, bestelden het eten voor ons. Het was allemaal gewoon te lekker en te veel om op te eten zelfs met zijn 11en. Na het eten nog even de stad in gegaan, hier werden wij al snel een podium op geleidt om een Chinese Nieuwjaarssnack te maken. Hier werden we ontvangen als V.V.V.I.P.'s er werden honderden foto's van ons gemaakt en we zijn ook gefilmd door Guangxi TV. Dit word blijkbaar uitgezonden over heel China dus ieder van ons is nu bang dat we onszelf voor schut hebben gezet voor mogelijk 1.5 miljard mensen :O. Hierna nog even naar een karaokebar geweest en we hebben onszelf allemaal verschrikkelijk voor schut gezet maar het was wel leuk.

Gisteren niet al te veel gedaan buiten de lessen (ik was gelukkig deze keer wel op tijd om mijn ontbijt te halen), opnieuw bami. We begonnen 's ochtends met een les over het Chinese lessysteem. Na de lunch (bami) verder met een les Chinees, ik loop jammer genoeg een week achter maar het is oké. 's Avonds wat afwisseling in het eten gehad, we hadden rijst, verder niet veel speciaals gedaan.

Vandaag zijn we een tour gaan maken over de rivier, dit was extreem koud maar wel mooi. Ik moet er even bijzeggen dat het niet kouder was dan in de school want ze kennen geen verwarming in China, dus iedereen heeft eigenlijk altijd zijn jas wel aan om het warm te houden. Maar oke de tour was fantastisch, we hadden een mooi uitzicht over de karstbergen rond de stad (fantastisch). We zijn even gestopt bij een plekje waar je op de foto kon met lokale vissers (ze vissen met aalscholvers) en met een aapje. Iedereen nam foto's maar niet met de visser of met het aapje dus het kostte ons allemaal niks.

Hierna lekker op de school gegeten (rijst) en nu zijn we beetje aan het kaarten, sommigen van ons waren aan het discussiëren om KFC te bestellen maar dat hebben we niet gedaan omdat we niet wisten wat te bestellen. Dit zal morgen dus maar moeten gebeuren want het is gewoon te goedkoop allemaal hier.

Mischa

Koen, wat leuk om te lezen allemaal. Wat gebeurt er veel in een paar dagen. Goed dat je een blog bijhoudt, anders weet je bij terugkomst de helft niet meer.
Ben erg benieuwd naar je eerste foto's.
Hopelijk komt binnenkort je tas boven water, maar ook zonder deze spullen lijkt het mij dat je je daar prima weet te redden. Super hoor!
Liefs, mama

Mateusz (Losarietta)

I see you have a lot of fun there. I wonder, when you put some pictures :) I would be happy, if i could saw that dragon. Rice and pasta are not like much, but I must admit that if it is well seasoned, it tastes great. In any case, I wish you further successful experiences and interesting activities ;) (hope translate did good work hehe )

marleen geel

Beste Koen
wat een interessante verhalen heb je, Wat hebben wij het in het Westen toch wel goed. Jouw beschrijving is heel beeldend, je waant je in een schilderachtig decor.
Het is net als een filn.
Leuk hoor je hebt een leuke verteltrant.
groet marleen

Oma Kuijpers

Ha Koen ,wat zit je vol verhalen.Het is zo leuk om te lezen Alles heel anders dan in Europa. En je past je zo makkelijk aan !Daar sta ik versteld van. Als dit zo doorgaat komt er een heel andere koen terug. Ik hoop dat je zo enthousiast blijft..Tot een volgend bericht Doei

Erica Theloosen

Ha die Koen, jouw maag is volgens mij al helemaal Chinees van binnen geworden. Ik zou het broodeten wel helemaal missen. Maar zo te lezen geniet er je er nog iedere dag van.
Je hebt al veel interessante en onverwacht leuke dingen meegemaakt. We proberen het te blijven volgen. Met jouw blog heb je straks een mooi reisverhaal. Ben ook benieuwd naar de foto's, want uit jouw beschrijving begrijp ik dat het erg mooi is in China.
Geniet van alle dingen op je Chinese pad komen en tot een volgende blog.
Gr, Erica

Anne Kuipers

Het klinkt allemaal heel spannend en je lijkt er erg rustig onder. Ik zou mij werkelijk opgevreten hebben van de zenuwen zonder mijn bagage en mensen die geen Engels spreken maar ik ben dan ook een watje. Als je nog een leuk lesideetje zoekt mail je maar. Fijn dat je zo genoten hebt van de drop;). Groetjes, Anne

Inge

Ha Koen,
Wat klinkt het allemaal gaaf!
Ben erg benieuwd naar foto's en naar nog meer avontuurlijke verhalen.
Veel plezier!
Groetjes Inge

Laetitia

Ha Koen, wat leuk om zo gedetailleerd je reisverhalen te kunnen lezen! Je schrijft gezellig. ik heb even je stem gehoord via skype. Geen idee of je in de gaten had dat er iemand aan de lijn was?? Ik was even bang dat ik je wakker skypte (volgens Hans was het 12 uur s' nachts. Maar op de achtergrond klonk er veel stemgeluid dus dat zal wel meevallen. Hoeveel uur tijdverschil is er? Dan kan ik daar rekening mee houden.