koen-ruigrok.reismee.nl

1 week van huis

Ik zit nu 1 week in China en ik begin gewend te raken aan alles hier, al vind ik het nog wel erg jammer voor sommige dingen. Het landschap is een van de dingen waar ik niet gewend aan wil raken maar jammer genoeg is het wel zo L.

Donderdag was een rustig dagje, geen lessen want we gingen op bezoek bij een dorpje in de buurt, Fengyan village, ik zal ook een paar weken in dit dorpje blijven. Het is nog onzeker wanneer precies maar het ziet er naar uit dat het eind maart en begin april zal zijn. Het was een lange weg naar het dorp, 2 uur rijden ongeveer op de Chinese zeer gevaarlijke wegen. Op de snelweg (volgens mij was het een snelweg) waar ze maximaal 80 rijden, dat is op zich best veilig, liepen mensen en fietsten mensen gewoon langs de weg. Ook hadden we geen gordels in het busje waar wij in meereden dus zo veilig voelden we ons niet, maar het is blijkbaar heel normaal in China om zo te rijden. Na 2 uur aangekomen in het dorpje, wat erg klein is en heel compact gebouwt in vergelijking tot Yangshuo. Straatjes waren bijna niet groot genoeg om met zijn 2en naast elkaar te lopen. In vergelijking tot yangshuo waar alles erg breed is en we makkelijk met 5 tot 8 mensen naast elkaar lopen.

In het dorpje aangekomen zijn we even gaan kijken naar het huisje waar de vrijwilligers blijven (het huis waar ik ook zal blijven deze 3 a 4 weken dat ik in het dorp ben). Het was een erg mooi huis alleen koud, ze hebben daar helemaal niks wat ook maar een beetje lijkt op een verwarming, dus waarschijnlijk zal ik gewoon in bed blijven de hele tijd. Na het huis te hebben bekeken zijn we naar een familie gegaan waar we hebben geluncht. Hier kregen we een lokale specialiteit, oil tea, dit is een soort soepachtig iets het is thee gemaakt van de olie die uit theebladeren komt. De smaak is onmogelijk te beschrijven, het enige wat in me op komt is het smaakt verschrikkelijk smerig. De rest van de lunch was echter fantastisch we hadden een heerlijke vis, een kippensoep (jammer genoeg niet veel van gegeten want ik pakte per ongeluk het hoofd eruit en wilde dit niet teruggooien). Geen rijst meer voor mij daarna maar het was oke, er was meer dan genoeg ander eten.

Na de luncht doorgegaan naar een ander dorpje in de buurt (intussen geprobeerd KLM in China te bellen om te vragen of ze iets van mijn bagage wisten, ze wisten niet eens waar het op het moment moest zijn). In het andere dorp aangekomen zijn we een berg wezen beklimmen, waar we een erg mooi uitzicht hadden. Jammer genoeg was het uitzicht grotendeels geblokkeerd door de mist die we constant hebben (sinds ik ben aangekomen heb ik de zon nog niet gezien). Hierna nog even wezen bamboevaren op een riviertje dat door het dorpje stroomden (we mochten het zelf proberen, maar het was erg zwaar).

Na dit alles teruggegaan naar Yangshuo waar we in de stad hebben gegeten om de zus van Isabella een dag rust te geven (ze kookt voor ons allen). Ze was ook meegegaan en wij vonden het een goed idee om haar een vrije dag te geven nadat ze elke dag voor ons heeft gekookt. In de stad een lekker schnitzel gehad, mijn laatste westerse maaltijd voor de komende tijd. In de stad kreeg ik ook het nieuws dat mijn bagage was gevonden en Isabella zou hem vrijdag mee terugnemen vanuit Guilin

Vrijdagochtend onze les chinees gehad, en toen 's middags een les over hoe les te geven van Isabella, intussen in schone kleren want mijn bagage was er eindelijk :D. 's Avonds niet veel gedaan buiten een paar kaartspelletjes en majong.

Gisteren al helemaal niks gedaan, even de stad in gegaan om rond te kijken niet erg veel gekocht, teruggekomen in de school vooral majong en een andere versie majong gespeeld. En mijn notities overgeschreven in mijn nieuw gekochte notitieboekje. Vroeg naar bed gegaan aangezien er niet veel te doen was en ik toch wel moe was om 7 uur 's avonds.

Vandaag erg laat opgestaan, pas om 11 uur wakker en kreeg toen ook direct te horen dat de stroom uit was gevallen (3e keer sinds ik hier in China ben). Lekker tot half 1 in mijn bed blijven liggen, dat is zonder stroom de enige plek waar het een soort van warm is. Hierna toch maar opgestaan en samen met iemand even de stad in gegaan om wat lekkers te kopen bij de supermarkt (onze dagelijkse bezigheid). Voor 2 euro een 2 literfles drinken, een pak koekjes en een bus chips gekocht, omdat alles zo goedkoop is hier word ik nog dik ook....

De rest van de middag en avond een beetje op mijn laptop met mensen zitten skypen en msn'en (stroom was rond half 5 weer terug). We kregen rond 8 uur een aangename verassing, Isabella had sinaasappels en pomolo's voor ons gekocht, ik eet hier bijna geen fruit en het smaakte dus fantastisch. Verder nu maar eens richting mijn bed want morgen is het weer vroeg (half 9) dag op voor mijn veel te drukke schema, waarvan ik nog niet weet hoe het eruit ziet.

Axel

En hoe zit eht met de energy drink 8D?

ria van den berg

Hoi Koen,
Vind het erg leuk om je bevindingen te lezen. Mij wens is/was om ooit nog eens naar China te gaan. Heb er veel over gelzen etc. Maar ja, je moet ook nog durven !! We waren natuurlijk onwijs benieuwd hoe je reis was verlopen . Heben het hele verhaal van je moeder gehoord. Wat een gedoe , maar je hebt het goed opgelost.! Ik ben best jaloers op je hoor om wt je allemaal meemaakt en zal een trouwe lezer van je blog worden. Hele fijne tijd. Ik ken trouwens 2 woorden Chinees ( geloof ik ): Ni Hao ( hoe gaat het ).
Klopt dat. Mandarijn is geloof ik anders he. Hier is het weer aan het dooien en de 11stedentocht is niet doorgegaan. Groetjes, Ria

Anet en Pierre

Hoi Koen,

Wat kan jij gezellig schrijven, en gelukkig heb je er ook de tijd voor. Blij om te horen dat je bagage terecht is. Het klinkt allemaal goed en we hopen dat je je er een beetje thuis gaat voelen. We snappen wel dat als je weer thuis bent, je niet zo gauw meer naar de chinees gaat om te eten. Genoeg bami en rijst gezien! Groeten.